IMF

Seminari: Introducció a la teledetecció SAR (Synthetic Aperture Radar)

Segona sessió de la sèrie de seminaris sota el títol genèric de “Tècniques de teledetecció terrestre i observació terrestre aplicades a l’arqueologia i el medi ambient”, organitzat pel Departament d’Arqueologia i Antropologia de la Institució Milà i Fontanals (CSIC, Barcelona).

La sessió titulada Introducció a la teledetecció SAR (Synthetic Aperture Radar), anirà a càrrec de la Sra. Núria Devanthéry (Institut de Geomàtica, IG), i tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Delegació del CSIC a Catalunya (c/ Egipcíaques, 15, Barcelona), el dimecres dia 9 de maig de 2012, a les 17:00h.

Resum del seminari:
Els sistemes de radar d’obertura sintètica (coneguts com a SAR, en anglès) són sensors muntats en satèl·lits, avions o plataformes terrestres que emeten microones i capturen la radiació reflectida pels objectes presents a la superfície terrestre. Les imatges SAR es poden obtenir en situacions climàtiques adverses, com ara pluja o núvols, i sense necessitat d’il·luminació solar, és a dir que s’obtenen fins i tot de nit. Són utilitzades per estudiar moviments o deformacions del terreny, l’efecte d’inundacions, la humitat present al sòl o determinacions altimètriques. En arqueologia, les imatges SAR s’han utilitzat principalment per a la teledetecció d’estructures soterrades o paleocanals. 

La doctoranda Núria Devanthéry ens farà una introducció general al SAR, i parlarà de les últimes tècniques i aplicacions que s’estan desenvolupant a l’Institut de Geomàtica (IG). El seminari ens permetrà valorar l’aplicació d’aquestes imatges en problemàtiques arqueològiques actuals.

Usted está aquí: Inicio Actualidad Agenda Actividades 2012 Seminari: Introducció a la teledetecció SAR (Synthetic Aperture Radar)