IMF

The use of CORONA satellite photography in archaeology

Primera sessió d’una sèrie de seminaris sota el títol genèric de “Tècniques de teledetecció terrestre i observació terrestre aplicades a l’arqueologia i el medi ambient”, organitzat pel Departament d’Arqueologia i Antropologia de la Institució Milà i Fontanals (CSIC, Barcelona).

La sessió titulada The use of CORONA satellite photography in archaeology, anirà a càrrec del Dr. Nikolaos Galiatsatos (Durham University, UK), i tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Delegació del CSIC a Catalunya (c/ Egipcíaques, 15, Barcelona), el dimecres dia 29 de febrer de 2012, a les 17:00h.

Resum del seminari:
Les fotografies dels satèl·lits CORONA es van obtenir durant la dècada de 1960, en una època en que molts paisatges (i, per extensió, el registre arqueològic preservat a la superfície terrestre) encara no havien patit l’expansió de l’urbanisme i l’agricultura mecanitzada. El detall de les imatges CORONA és comparable a les fotografies aèries a gran altitud i la seva relació cost/cobertura fa que sigui un recurs molt barat. Per això les fotografies CORONA han esdevingut una valuosa font d’informació en estudis arqueològics.

Usted está aquí: Inicio Actualidad Agenda Actividades 2012 The use of CORONA satellite photography in archaeology