IMF

Seminari Internacional: Tripulacions i vaixells a la mediterrània medieval

A través d’estudis de cas i de la presentació de panoràmiques més generals, aquest seminari internacional es planteja un doble objectiu: d’una banda, començar a explorar, des d’una perspectiva oberta i comparada, els fons, les fonts i les tipologies documentals que es conserven als arxius de l’antiga Corona d’Aragó que contenen informació susceptible de poder contribuir a fer avançar el coneixement de tots aquests aspectes; d’una altra, contrastar l’exemple catalanoaragonès amb la realitat d’altres indrets de la Mediterrània i de la península ibèrica.

Data: 25 i 26 de setembre de 2014
Lloc: Sala d’actes del Museu Marítim de Barcelona.
Entrada lliure. Aforament limitat.

Coordinació científica: Roser Salicrú i Lluch (Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.)

Organització i finançament:
- Projectes de recerca “La Corona d’Aragó a la Mediterrània tardomedieval. Interculturalitat, mediació, integració i transferències culturals” (MICINN HAR2010-16361) i “Tripulacions, armaments, construcció naval i navegació a la Mediterrània medieval” (MINECO HAR2013-48433-C2-1-P) i grup de recerca consolidat per la Generalitat de Catalunya CAIMM (La Corona catalanoaragonesa, l’Islam i el món mediterrani, 2014 SGR 1559). Departament de Ciències Històriques – Estudis Medievals, Institució Milà i Fontanals – CSIC (Barcelona)
- Museu Marítim de Barcelona

Més informació: Programa

Usted está aquí: Inicio Actualidad Agenda Actividades 2014 Seminari Internacional: Tripulacions i vaixells a la mediterrània medieval