IMF

Simposi internacional: Pelegrins, Pelegrinatges / Peregrinos, Peregrinaciones / Pilgrims, Pilgrimages

Pelegrins, Pelegrinatges” és un simposi internacional interdisciplinari, organitzat per la Institució Milà i Fontanals (IMF-CSIC), per a estudiar el pelegrinatge cristià, jueu i musulmà, dins del marc de les interaccions culturals al Mediterrani. Aquest simposi té com a propòsit fonamental un apropament al fenomen del pelegrinatge cristià, jueu i musulmà a l'Edat Mitjana a través de la visió complementària que poden oferir-nos distingits medievalistes, hebraistes, arabistes, antropòlegs i historiadors de la religió procedents d'Espanya, Alemanya i Estats Units. L'actuació tractarà diversos temes, com ara el caràcter polifacètic del pelegrinatge medieval a santuaris com el de Santiago de Compostel·la, la Meca i Jerusalem, les motivacions religioses i profanes del viatge, o la noció del pelegrinatge “virtual”, per a descobrir les arrels del pelegrinatge modern i generar noves propostes per a teoritzar sobre el pelegrinatge.

Coordinat per: Linda G. Jones, Roser Salicrú i Lluch (IMF-CSIC)

Data: 14 de juliol de 2011

Lloc: Arxiu de la Corona d’Aragó (seu del Palau del Lloctinent, c/ Comtes, núm. 2, Barcelona).

Accès lliure i gratuït, es prega inscripció per correu electrònic a: Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Usted está aquí: Inicio Actualidad Agenda Actividades 2008-2011 Actividades 2011 Simposi internacional: Pelegrins, Pelegrinatges / Peregrinos, Peregrinaciones / Pilgrims, Pilgrimages