IMF

Col·loquis del grup d’Antropologia del Cos: “Com a casa”: L’atenció centrada en la persona, processos d’envelliment i residències gerontològiques. Una recerca aplicada des de l’administració pública.

A càrrec de: Laura Porzio (Àrea de Drets Socials. Ajuntament de Barcelona).

Dijous 29 de juny a les 16.00
Lloc: Institució Milà i Fontanals, CSIC
C/ Egipcíaques 15, 08001 Barcelona
 
RESUM:
 
El projecte de recerca aplicada “Procés de canvi d’una residència gerontològica: cap al model d’atenció integral i centrat en les persones” és fruit d’un conveni de col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona amb la Fundació Casa Asil de Sant Andreu de Palomar. L’objectiu de la Fundació és impulsar un canvi de model de la seva residència gerontològica des de la gestió hotelera a l’Atenció Integral Centrat en les Persones (AICP), per tal de fomentar un entorn més proper i pro actiu a les necessitats, desitjos, gustos i hàbits subjectius. En aquest marc, i des de la presentació social del cos, és interessant preguntar-nos si una nova forma d'entendre el cos envellit pot ser un element que afavoreixi el canvi la implementació de l’AICP en les residències gerontològiques. Aquest treball es va realitzar a partir de la metodologia d’Investigaciò/acció/participació (IAP), ressituant l’administració pública davant del repte d’una recerca social per promoure un canvi empíric en les pràctiques professionals dels seus equips de treball i institucions municipals.
Usted está aquí: Inicio Actualidad Agenda Actividades 2017 Col·loquis del grup d’Antropologia del Cos: “Com a casa”: L’atenció centrada en la persona, processos d’envelliment i residències gerontològiques. Una recerca aplicada des de l’administració pública.