IMF

Conferència: "Ramaderia i dieta càrnia durant l'Edat del Bronze a les Illes Balears (ca.1500-1100/1000BC). Una aproximació des de l'arqueozoologia"

Seminaris Grup de recerca «Arqueologia de les dinàmiques socials» (CSIC-IMF) 
 
LUA VALENZUELA SUAU 
Universitat de les Illes Balears (UIB)
 
Dijous, 23 de novembre de 2017, a les 15h
Institució Milà i Fontanals, CSIC (Aula 2)
C / Egipciaques, 15 – Barcelona
 
RESUM: L'Edat del Bronze balear o naviforme es caracteritza per la construcció de cases amb grans pedres en poblats sense murades arreu de les illes. Aquesta societat es basava en una economia agropecuària, tot i que la presència de jaciments costaners i l'arribada de productes exògens a l'interior de les illes ens mostren l'existència d'una xarxa d'intercanvis extrainsulars i intrainsulars.
 
En aquest seminari exposaré els principals objectius de la meva tesi doctoral i la metodologia que estic desenvolupant per assolir-los. Com a element innovador dintre de l'arqueologia de les Illes Balears, estic combinant diferents tipus d'analítiques d'isòtops estables i de microdesgast dentari per tal d'aprofundir en els conceptes de mobilitat, percepció de l'espai i paleopaisatge.
 
Organitzat per: F. Borrell, I. Clemente, J.F. Gibaja, J.J. Ibáñez, M. Mozota, A. Nieto,  X. Terradas, S. Valenzuela.
 
 
 
Usted está aquí: Inicio Actualidad Agenda Actividades 2017 Conferència: "Ramaderia i dieta càrnia durant l'Edat del Bronze a les Illes Balears (ca.1500-1100/1000BC). Una aproximació des de l'arqueozoologia"