IMF

XIII Cicle de Converses al Raval: «Complexitat social entre els primers agricultors i ramaders sedentaris del Pròxim Orient»

Juan José Ibáñez (IMF-CSIC) 

30 de novembre de 2017 a les 18h.
Sala d’Actes de la Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya, carrer Hospital 64, Barcelona.
Tel. 93 443 27 59 | www.residencia-investigadors.es

RESUM: Tot i que durant el Paleolític Superior es coneixen casos d’alguns individus que acumularen elements de riquesa/prestigi, les dades de les quals disposem suggereixen que el grau de diferenciació social era limitat. En els orígens del Neolític en el Pròxim Orient trobem indicadors, fonamentalment a les arquitectures, però també en altres elements del registre material, de la institucionalització de diferències socials i econòmiques dins de grups assentats en grans poblats. Aquestes diferències degueren generar tensions internes que dugueren a l’abandonament dels grans poblats i a l’aparició d’una nova estructura d’assentament en petits llogarets.

Organització: CSIC-Institució Milà i Fontanals (Departament d’Arqueologia i Antropologia) | Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya.

Emissió en streaming:
http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/

 

Usted está aquí: Inicio Actualidad Agenda Actividades 2017 XIII Cicle de Converses al Raval: «Complexitat social entre els primers agricultors i ramaders sedentaris del Pròxim Orient»