IMF

XIII Cicle de Converses al Raval: "De la vaca a la brasa a l’alta cuina contemporània: expressions del poder a través de la dieta al llarg de la història"

Sílvia Valenzuela (IMF-CSIC) 

Dijous, 25 de gener de 2018, a les 18h.
Sala d’Actes de la Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya, carrer Hospital 64, Barcelona.
Tel. 93 443 27 59 | www.residencia-investigadors.es
 
RESUM: L’aliment i, en particular, el consum de carn, han estat tradicionalment emprats com a símbol de poder i estatus social. Un dels elements de l’expressió de poder és la capacitat de diferenciar-se de la resta. Ja sigui per quantitat, ja per qualitat, per diversitat o per exclusivitat, l’aliment ha estat —i encara és— un element diacrític cabdal. En aquesta xerrada repassarem diferents evidències materials i documentals per veure com l’expressió del poder a través dels aliments ha canviat al llarg del temps, des de la prehistòria fins als nostres dies.
 
Organització: CSIC-Institució Milà i Fontanals (Departament d’Arqueologia i Antropologia) | Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya.
Usted está aquí: Inicio Actualidad Agenda Actividades 2018 XIII Cicle de Converses al Raval: "De la vaca a la brasa a l’alta cuina contemporània: expressions del poder a través de la dieta al llarg de la història"