IMF

Publicació de "Homenaje a Juan Rodés. Trayectoria y facetas de un visionario: 50 testimonios"

Acaba de publicar-se "Homenaje a Juan Rodés. Trayectoria y facetas de un visionario: 50 testimonios". Es tracta d'un llibre on es recullen 50 testimonis que fan una aproximació al personatge de Juan Rodés des de diverses perspectives -algunes de més institucionals, altres més personals- tant de la seva vida com de la seva obra. A principis de la dècada dels noranta, el doctor Rodés va impulsar la creació de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), com a centre mixt entre el CSIC, la Universitat de Barcelona i l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, del qual va ser el director des de la seva creació, el 1996, fins al 2008.

El Dr. Lluís Calvo i Calvo és el responsable d'una de les contribucions d'aquest llibre d'homenatge al Doctor Joan Rodés. En "Joan Rodés y el espíritu baconiano al servicio de la Ciencia" Lluís Calvo s'aproxima al personatge destacant per una banda la seva determinació en l'impuls de la recerca biomèdica, i des d'una altra perspectiva la seva capacitat de conciliar en un sol projecte la tríada «persones-investigació-institucions», un dels eixos claus de la seva actuació. En aquest context, assenyala el protagonisme que Joan Rodés va tenir els últims anys de la dècada de 1980 i principis de la següent impulsant la creació del llavors anomenat Centre d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona August Pi i Sunyer com a centre mixt entre el CSIC, la Universitat de Barcelona i l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona. A la contribució també es destaca la capacitat de Juan Rodés per saber compaginar la seva tasca com a investigador amb les seves responsabilitats de gestió, amb habilitats com la capacitat de diàleg i d'interlocució, sabent recollir els diferents punts de vista i cercant, de manera imaginativa, instruments i mecanismes per avançar en la direcció desitjada esquivant la inevitable pressió administrativa.

 

Accés al registre bibliogràfic del CSIC                     Accés al text complet proporcionat per l'editorial

_____________

Referència bibliogràfica:

Gomis, Ramon ; Pardo, Rafael; Trilla, Antoni (eds.) Homenaje a Juan Rodés. Trayectoria y facetas de un visionario: 50 testimonios. Bilbao : Fundación BBVA, 2017. ISBN: 978-84-92937-68-4.

Usted está aquí: Inicio Actualidad Noticias Publicació de "Homenaje a Juan Rodés. Trayectoria y facetas de un visionario: 50 testimonios"