IMF

Nou projecte del fons antic de la Institució Milà i Fontanals a "Simurg"

Ja es troba disponible i es pot consultar a "Simurg" un nou projecte del fons antic de la Institució Milà i Fontanals.

Es tracta de prop de 80 volums de temàtica variada: obres històriques, religioses, tractats de dret, de música i medicina.

Us convidem a descobrir qui eren les Dames d'Aragó o com es va viure el Carnaval de Barcelona en 1860, a conèixer històries de bandits i trabucaires, les revoltes socials dels pagesos de remença a la Catalunya feudal, teràpies naturals de finals del s. XIX ...

Continuant amb el procés de digitalització del fons antic de la biblioteca de la Institució Milà i Fontanals, emprès el 2011, es presenta un nou projecte de 79 volums de temàtica principalment històrica, però també obres d'aspectes socials, religiosos, tractats de dret, música i medicina, compreses principalment entre els segles XVIII i XIX.

Per destacar algunes de les noves incorporacions, assenyalarem dues obres singulars del s. XVII, la Historia del apostol de Jesus Christo Sanctiago Zebedeo patron y capitan general de las Españas (1610) i el Thesaurus linguæ sanctæ, lèxic hebreu-llatí elaborat pel dominic filòleg i hebraista italià Sant Pagnino en 1529, de la qual es té la reimpressió de 1614.

Amb motiu de la celebració d'enguany del VII centenari de la mort de Ramon Llull, val la pena fer esment de l'obra Vindiciae Lullianae sive demonstratio critica immunitatis doctrinae Illuminati Doctoris B. Rymundi Lulli… del monjo cistercenc Antonio-Raymundo Pasqual, en una edició d'Avinyó de 1778, obra reivindicativa i crítica de les doctrines lul·lianes.

També, anomenarem l'atenció sobre una curiosa obra, Fisiatría ó Nuevo sistema de curación natural : tratado popular de Medicina (Higiene y Terapéutica) de FE Biltz., Un tractat de medicina natural on es descriuen els tractaments basats en mitjans naturals seguits en el Sanatori de Dresden-Radebeul propietat de l'autor, sanatoris que tant es van popularitzar a principis del S. XX per a cures de salut, ve profusament il·lustrada i amb dos desplegables desmuntables del cos humà.

Totes elles ja es troben a la vostra disposició a la col·lecció digital de la biblioteca i esperem que siguin del vostre interès.

Podeu visitar el fons antic de la Biblioteca!

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Nou projecte del fons antic de la Institució Milà i Fontanals a "Simurg"