IMF

Publicació de: "Beyond War. Archaeological approaches to violence"

Destaquem avui una recent publicació: "Beyond War Archaeological Approaches to Violence",* un llibre editat per la doctora Assumpció Vila-Mitjà, conjuntament amb l'Albert García-Piquer.

Assumpció Vila-Mitjà i Albert García-Piquer, a banda d'autors del capítol introductori i de l'epíleg, són, també els responsables, al costat de Robert Carracedo, d'un dels capítols del llibre: "Silent Violence: A Feminist Approach to Early Structural Violence against Women".

Descripció i resum: Els estudis de Beyond War  presenten la necessitat de replantejar el concepte de "violència" en l'arqueologia. Això supera la vella concepció que limita la violència de les seves expressions més evidents en la guerra i els conflictes intra- o extra-grup, obrint el debat sobre la violència, el que permet l'avenç del coneixement de la vida social i organització de les societats prehistòriques. La determinació dels indicadors arqueològics per identificar les pràctiques violentes i analitzar el seu origen i causa aquí és fonamental, i representa l'única manera de saber quan i en quines condicions històriques societats prehistòriques van començar a organitzar-se mitjançant l'exercici de la violència estructural.

Per altra part, en el capítol A Feminist Approach to Early Structural Violence against Women, es reivindica el caràcter central de la gestió de la reproducció en les societats de caçadors-pescadors-recol·lectors i com aquesta gestió fonamental podria generar una organització social en què les dones eren objecte d'una violència estructural. Els autors sostenen que hi ha dos tipus de violència: la violència circumstancial, és a dir, els actes de brutalitat comesos per individus específics que resulten en lesions físiques, i la violència estructural, la forma menys molesta socialment exercit pel "grup". De fet, és aquest concepte de violència estructural que ha caracteritzat els sistemes socials sobre la base de les relacions entre els sexes disimétricas, que, en tots els casos, han afavorit als homes.

    Més informació: http://www.cambridgescholars.com/beyond-war

* Albert García-Piquer, Assumpció Vila-Mitjà (eds.). Beyond War Archaeological Approaches to Violence. [S.l.] : Cambridge Scholars Publishing, 2016. ISBN: 978-1-4438-9080-9.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Publicació de: "Beyond War. Archaeological approaches to violence"