IMF

"Rol de los instrumentos de trabajo en concha de moluscos en las estrategias económicas de los grupos humanos prehistóricos"

Una de les darreres publicacions de l'investigador de la IMF Ignacio Clemente-Conte és la seva contribució, en col·laboració amb David Cuenca, "Rol de los instrumentos de trabajo en concha de moluscos en las estrategias económicas de los grupos humanos prehistóricos" * en un llibre editat per la Russian Academy of Sciences: Traces in the history. Dedicated to 75 anniversary of Viacheslav E. Shchelinsky.

En aquesta contribució, els autors posen de manifest com l'anàlisi funcional dels instruments de treball elaborats en matèries dures d'origen animal, especialment les petxines de mol·luscs, ha estat menys abordat des del mètode traceològic que els instruments lítics. Aquesta situació es contraposa amb l'existència d'abundant informació etnogràfica que mostra una gran varietat d'utilitzacions tecnològiques per a les quals poden emprar-se els recursos malacològics. A partir d'una anàlisi crítica d'aquestes aportacions es presenten les possibilitats que pot oferir la metodologia d'anàlisi funcional com a via d'estudi per a aquests elements tecnològics.

* CLEMENTE-CONTE, Ignacio; CUENCA, David. Rol de los instrumentos de trabajo en concha de moluscos en las estrategias económicas de los grupos humanos prehistóricos. En Traces in the history. Dedicated to 75 anniversary of Viacheslav E. Shchelinsky. St. Petersburg: Russian Academy of Sciences, 2015, pp. 133-150. ISBN 978-5-9907149-3-9

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca "Rol de los instrumentos de trabajo en concha de moluscos en las estrategias económicas de los grupos humanos prehistóricos"