IMF

El sons de Barcelona a l'edat moderna

Us presentem avui un llibre de recent publicació, “Els sons de Barcelona a l’edat moderna* l’editora del qual és la investigadora ICREA de la Institució Milà i Fontanals, doctora Tess Knighton.

El llibre, publicat conjuntament pel Museu d’Història de Barcelona, Marie Sklodowska-Curie Actions, la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i la Institució Milà i Fontanals (CSIC), va ser presentat el darrer mes de març a la sala Martí l’Humà del Museu d’Història de Barcelona.

Es tracta d’una interessant publicació sobre el paisatge sonor de la Barcelona d’època moderna feta a partir de diferents recerques i autors.

Els estudis reunits en aquest volum pretenen donar veu als diversos enfocaments d’historiadors de la cultura i del llibre, musicòlegs i etnomusicòlegs, per comparar i contrastar les dades històriques i metodològiques que es poden aplicar a la història dels sons de la ciutat de Barcelona en l’època moderna.

A banda del capítol introductori, “The world of listeners / El món dels oients, l’editora és també responsable del darrer dels capítols del llibre, “Musical instruments in the domestic sphere in early modern Barcelona”.

Entre les contribucions dels autors, destaquem la d’Ascención Mazuela, "El monasterio de Sant Pere de les Puelles en el paisaje sonoro de la Barcelona del siglo XVI", qui ha estudiat la música en l’àmbit dels monestirs i convents de Barcelona, tot desenvolupant una destacada recerca al fons del Monestir de Sant Pere de les Puel·les.

 

* Knighton, Tess (ed.)Els sons de Barcelona a l'edat moderna. Barcelona : MUHBA, Museu d'Història de la Ciutat; Ajuntament de Barcelona, Institut de Cultura, Institució Milà i Fontanals; Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC); Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA); Marie Sklodowska-Curie Actions, 2016. 151 p. ; 21 cm. (Muhba textures ; 6).

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca El sons de Barcelona a l'edat moderna