IMF

"Els catalans a la Mediterrània medieval. Noves fonts, recerques i perspectives"

Nova publicació d'una obra col·lectiva i interdisciplinar, editada per Lluís Cifuentes i Comamala (UB), Roser Salicrú i Lluch (IMF-CSIC) i M. Mercè Viladrich i Grau (UB), que recull investigacions i noves perspectives d'estudi sobre les circumstàncies i els efectes que va tenir la presència catalana a la dinàmica d'expansió de la Corona d'Aragó per la Mediterrània medieval.

Amb voluntat de fer convergir els esforços renovadors que s’estan duent a terme des de diverses disciplines, agrupa vint-i-cinc contribucions de prestigiosos autors europeus i americans, de caràcter innovador i esperit integrador, que poden contribuir a recontextualitzar, sota nous paràmetres, la presència dels catalans a l’espai inter i multicultural que va ser la Mediterrània medieval. La intenció és la d’avançar cap a una nova comprensió conjunta i cap a una nova aproximació global, més orientada cap a termes d’interacció cultural, social i econòmica, que superi l’enfocament més compartimentat que, tradicionalment, havia guiat l’estudi de l’expansió política, militar o mercantil de la Corona d’Aragó.

* Lluís Cifuentes i Comamala, Roser Salicrú i Lluch, M. Mercè Viladrich i Grau (eds.). Els catalans a la Mediterrània medieval. Noves fonts, recerques i perspectives. Roma : Viella; Institut Europeu de la Mediterrània. 2015, 500 p. ISBN 978-88-6728-013-1; eISBN 978-88-6728345-3

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca "Els catalans a la Mediterrània medieval. Noves fonts, recerques i perspectives"