IMF

Nova publicació: "Companion to Music in the Age of the Catholic Monarchs"

Us presentem una de les darreres publicacions arribades a la biblioteca, de la qual n'és l'editora la professora d'investigació ICREA a la Institució Milà i Fontanals Tess Knighton. Es tracta de "Companion to Music in the Age of the Catholic Monarchs".

Aquest volum recull un estudi al voltant de les formes i funcions de la música sorgida a les darreries de la societat espanyola medieval. Està compost per quinze assajos, en els quals participen algunes de les principals autoritats en la matèria. Es presenta una síntesi basada en el material recentment descobert que llança nova llum sobre diferents aspectes de la vida musical durant el regnat de Ferran i Isabel (1474-1516): la música sacra i secular produïda en els cercles reials i aristocràtics; l'ambient de la música de la catedral; la litúrgia i el poder; les connexions musicals amb Roma, Portugal i el Nou Món; les pràctiques musicals teòrics i no escrites; les dones com a clients i artistes; i finalment, el llegat de la tradició musical jueva.

Tess Knighton, a més de participar en la Introducció, és també responsable d'un dels capítols, "Instruments, Instrumental Music and Instrumentalists: Traditions and Transitions". També participen com autors en sengles capítols del llibre l'investigador de la IMF Doctor Emilio Ros-Fábregas amb "Manuscripts of Polyphony from the Time of Isabel and Ferdinand" i Ascensión Mazuela-Anguita amb " Lost Voices: Women and Music at the Time of the Catholic Monarchs ".

Enllaç al catàleg bibliogràfic del CSIC

Referència bibliogràfica:

Tess Knighton (ed.). Companion to music in the age of the Catholic monarchs. Leiden; Boston : Brill, 2016.-- XVI, 728 p. , 24 cm.-- (Brill's Companions to the musical culture of medieval and early modern Europe, 1). ISSN 2214-9511, ISBN 978-90-04-32502-9, e-ISBN 978-90-04-32932-4.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Nova publicació: "Companion to Music in the Age of the Catholic Monarchs"