IMF

Publicació de "Wild harvest: Plants in the hominin and pre-agrarian human worlds"

Avui us presentem la publicació de "Wild harvest: Plants in the hominin and pre-agrarian human worlds", on podem trobar un parell de contribucions en les quals participen els investigadors de la IMF Juan José Ibáñez Estévez i Ignacio Clemente Conte. Cadascun d'ells signen un dels capítols d'aquest llibre en col·laboració amb altres autors. Així, Juan J. Ibáñez, juntament amb Amaia Arranz i Lydia Zapata és responsable de "Hunter-gatherer plant use in southwest Asia: the path to agriculture" i Ignacio Clemente, en col·laboració amb Vladimir M. Lozovski, Ermengol Gassiot Ballbè, Andrey Mazurkevich i Olga Lozovskaya ho és de "Prehistoric fish traps and fishing structures from Zamostje 2, Russian European Plain: archaeological and ethnographical contexts".

A "Hunter-gatherer plant use in southwest Asia: the path to agriculture" es descriu l'ús de plantes pels darrers caçadors-recol·lectors al sud-oest d'Àsia des del darrer màxim glacial (LMG) fins als primers experiments amb el cultiu de plantes al començament de l'Holocè.

(Entrada a Digital.CSIC: https://digital.csic.es/handle/10261/143854)

A "Prehistoric fish traps and fishing structures from Zamostje 2, Russian European Plain: archaeological and ethnographical contexts" es descriuen les trampes per a peixos i xarxes, documentades etnogràficament a la Plana Russa Europea i a Sibèria, i es comparen amb troballes arqueològiques similars al nord i el nord-oest de Rússia i els països bàltics de Letònia i Lituània. Alhora, s’analitzen les característiques que tenen en comú per poder interpretar les estructures de pesca de Zamostje 2. 

(Entrada a Digital.CSIC: https://digital.csic.es/handle/10261/143889)

____________

Referència bibliogràfica:

Karen Hardy and Lucy Kubiak-Martens (eds.). Wild Harvest. Plants in the hominin and pre-agrarian human worlds. Oxford : Oxbow books, 2016.IX, 372 p. ISBN 978-1-78570-123-8.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Publicació de "Wild harvest: Plants in the hominin and pre-agrarian human worlds"