IMF

La revista "La Correspondencia Musical : música, teatros, bellas artes" digitalitzada a Simurg

La revista  "La Correspondencia Musical : música, teatros, bellas artes" s'ha incorporat a biblioteca dels fons digitalitzats de la xarxa de Biblioteques i Arxius del CSIC, Simurg.

Des d'aquesta plataforma es pot accedir a la revista digitalitzada. S’han afegit un total de 2.679 imatges corresponents als 330 números dels que consta la revista.

La Correspondencia Musical era una revista setmanal  publicada entre 1881 i 1887 que avui dia constitueix una valuosa font documental per musicòlegs i estudiosos de la vida cultural i panorama musical espanyol de finals del segle XIX. 

La crítica musical es va convertir en tot un fenomen del segle XIX estès a Europa i també a Espanya, propiciant l'aparició de nombroses revistes especialitzades, moltes d'elles locals, que recollien les activitats de la vida artística i cultural del moment de sales de concerts, teatres, cafès i agrupacions artístiques. Per esmentar algunes d'elles, citarem La Iberia musical (1842), La Zarzuela (1856), La Ilustración artística i teatral (1884) a Madrid o El Filarmónico (1845), El Barcino musical (1846) o el Eco de Euterpe (1859 ) a Barcelona.

La Correspondencia musical, la revista que ara presentem digitalitzada, va ser fundada per Benito Zozaya en 1881, es va publicar setmanalment fins al seu cessament el 30 de juny de 1887. Cada lliurament constava d'una secció de contribucions de col·laboradors habituals, una secció de Correspondència i una altra de Notícies teatrals de Madrid i províncies i de l'estranger, on es tractaven qüestions musicals i aspectes del panorama artístic musical i s'adonava de les estrenes produïts en els teatres lírics i de varietats i sales de concerts d'Espanya i estranger, de l'execució de les òperes i sarsueles, dels seus intèrprets i de la recepció per part del públic.

Entre els seus col·laboradors es trobaven els compositors i crítics musicals Antonio Peña i Goñi, José María Esperança i Solà, Emilio Arrieta, Francisco Asenjo Barbieri, Tomás Bretón, Ruperto Chapí, Gómez Landero i Moreno, Ramón Gil Osorio i Sánchez o José María Valera Silvari, entre d'altres.

 

Podeu accedir des de l’adreça: <http://simurg.bibliotecas.csic.es/viewer/toc/CSIC1485778405049/1/>

També podeu accedir des del catàleg CIRBIC: <http://aleph.csic.es/F?func=find-c&ccl_term=SYS%3D000726924&local_base=MAD01>

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca La revista "La Correspondencia Musical : música, teatros, bellas artes" digitalitzada a Simurg