IMF

José Pardo Tomás, autor de l'epíleg del llibre, presenta: "Signa naturalia. Concepciones y prácticas en torno a la materia médica, la farmacia y la salud (siglos XVI-XX)"

El dia 7 de setembre es va dur a terme la presentació del llibre "Signa naturalia. Concepciones y prácticas en torno a la materia médica, la farmacia y la salud (siglos XVI-XX)" coordinat per Angélica Morales i Maurici Sánchez a la Casa de las Humanidades, UNAM - Coyoacán, Ciudad de México.

En la presentació intervingueren Teresa Ordorika Sacristán (CEIICH-UNAM) i José Pardo Tomás (Institució Milà i Fontanals, CSIC-Barcelona). Pardo Tomás és també el responsable de l'epíleg d'aquest llibre.

Aquest llibre busca obrir un espai multidisciplinari on innovar els estudis de personatges o institucions poc conegudes, general noves fonts textuals i gràfiques i, per descomptat, estimular noves perspectives d'anàlisi. Entre els personatges que desfilen per aquestes pàgines trobem un elenc d'actors dignes d'atenció i amb perfils molt interessants per a la història de la ciència, tot i l'escàs o nul ressò historiogràfic que la major part ha tingut fins al moment. Aquesta és una de les grans aportacions d'aquest volum, la presentació de protagonistes poc coneguts o nous per a la major part dels lectors: el frare espanyol Francisco Ximénez, el gacetillero guatemalenc Alejandro Ramírez, l'autor d'èxit en el terreny de la medicina domèstica mexicana José Abundio Acebes, el francès Thiery de Menonville i el brasiler-portuguès Hipòlit José da Costa, juntament amb molts altres, protagonitzen episodis significatius de la llarga i complexa història dels sabers i les pràctiques en relació amb plantes, insectes, matèries medicinals, substàncies químiques i productes farmacèutics.

Podeu recuperar la transmissió en viu per webcast: http://webcast.unam.mx/?tribe_events=libro-signa-naturalia-concepciones-y-practicas-en-torno-a-la-materia-medica-la-farmacia-y-la -salut-segle-xVI-xX

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca José Pardo Tomás, autor de l'epíleg del llibre, presenta: "Signa naturalia. Concepciones y prácticas en torno a la materia médica, la farmacia y la salud (siglos XVI-XX)"