IMF

Roser Salicrú i Lluch: "Ecos contrastados de la guerra de Granada: difusión y seguimiento desigual en los contextos ibérico y mediterráneo"

La investigadora de la Institució Milà i Fontanals Roser Salicrú i Lluch és la restonsable d'una de les contribucions de l llibre "La guerra de Granada en su contexto internacional", coordinat per Daniel Baloup, Raúl González Arévalo. El volum reuneix textos d'especialistes europeus que aborden tant les croades contra el Regne de Granada al segle XIV com la guerra final de conquesta al segle XV. La historiografia tradicional, espanyola i europea, havia considerat la Guerra de Granada (1482-1492) com un fet de naturalesa i abast exclusivament hispànics. No obstant això, en les últimes dècades s'han revisat aquests postulats, fins a culminar en una revisió radical, abordant-se sota una llum nova, amb marc més ampli i complex. D'una banda, les Guerres de Granada -en plural- com a manifestació ibèrica del que a Europa s'ha denominat «creuades tardanes». D'una altra, el reordenament geopolític de la Mediterrània, com un tauler d'escacs, en el qual l'Islam avançava a Llevant i retrocedia a Occident.

"Ecos contrastados de la guerra de Granada: difusión y seguimiento desigual en los contextos ibérico y mediterráneo"

 

 

 

 

___________________

Referència bibliogràfica:

La Guerra de Granada en su contexto internacional / Daniel Baloup, Raúl González Arévalo (dir.).  Tolouse, Méridiennes, 2017. 344 p. ; 24 cm. ISBN 978-2-8107-0460-6


 

 

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Roser Salicrú i Lluch: "Ecos contrastados de la guerra de Granada: difusión y seguimiento desigual en los contextos ibérico y mediterráneo"