IMF

Nova publicació: "The exploitation of raw materials in Prehistory: sourcing, processing and distribution"

L'investigador de la IMF Xavier Terradas és, juntament amb Telmo Pereira i Nuno Bicho, un dels responsables de l'edició de "The exploitation of raw materials in Prehistory: sourcing, processing and distribution", un llibre que recull els estudis presentats a les ponències del Congrés Internacional "Raw Materials Exploitation in Prehistory: Sourcing, Processing and Distribution" que es dugué a terme el març de 2016 a Faro (Portugal), organitzat per la Universitat d'Algarve amb la col·laboració del Consell Superior d'Investigacions Científiques, a través de la Institució Milà i Fontanals.

Al Congrés, que va reunir científics de nivell internacional, es van presentar els projectes en curs, centrats en les matèries primeres inorgàniques utilitzades durant la Prehistòria. Així, es van tractar qüestions com ara l'explotació de mines i minerals, l'anàlisi geoquímica i mineralògica, la caracterització arqueomètrica, la distribució de procedència i la dissolució de matèries primeres, el seu context geològic i arqueològic, les matèries primeres utilitzades per fer ceràmiques, etc...

Terradas és també un dels coautors del capítol VI, "Neolithic flint quarries of Montvell (Catalan Pre-Pyrenees, NE Iberia)", juntament amb David Ortega i Cobos, Dioscórides Marín i Alba Masclans. Al capítol es descriuen els resultats de les recents excavacions arqueològiques dutes a terme a les pedreres de pedra calcària de Montvell (Castelló de Farfanya, NE Espanya).

____________

Referència bibliogràfica:

The exploitation of raw materials in Prehistory: sourcing, processing and distribution / Telmo Pereira, Xavier Terradas & Nuno Bicho. Newcastle upon Tyne, UK : Cambridge Scholars Publishing, 2017. ISBN: 978-1-4438-9597-2.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Nova publicació: "The exploitation of raw materials in Prehistory: sourcing, processing and distribution"