Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

Nou volum de la col·lecció "Anejos del Anuario de Estudios Medievales"

Acaba de publicar-se un nou volum de la col·lecció Anejos del Anuario de Estudios Medievales. Amb aquest número, el 80, la col·lecció, que va néixer l'any 1971, la direcció científica de la qual correspon a la  Institució Milà i Fontanals, canvia el seu format actual i inaugura un de nou.

La col·lecció, durant més de 35 anys -entre el 1971 i el 2007- tingué com a responsables a les Dres. Maria Teresa Ferrer i a Josefina Mutgé i Vives, com a directora i secretària, respectivament. Des del 2008 i fins al 2010 fou dirigida pel Dr. Manuel Sánchez Martínez, i des del 2011 fins al 2015 per la Dra. Roser Salicrú i Lluch. Seguidament, la responsabilitat de la col·lecció dels Anejos del Anuario de Estudios Medievales va recaure en la Dra. Ana Gómez Rabal com a directora i en el Dr. Pere Verdés Pijuan com a secretari.

Aquest darrer número, que porta el títol de El embajador Claver. Diplomacia y conflicto en las "Guerras de Italia" (1495-1504), té com a autors a Concepción Villanueva Morte i a Álvaro Fernández de Córdova Miralles. El volum s'ocupa de la figura de Joan Claver, que fou ambaixador dels Reis Catòlics durant les «Guerres d'Itàlia» que van transformar l'Europa de el Renaixement i van impulsar la diplomàcia moderna. La seva missió en el ducat de Milà i el regne de Nàpols va permetre l'enlairament diplomàtic de la jove monarquia hispànica en un escenari desestabilitzat que va polaritzar la seva acció exterior. El present llibre reconstrueix així per primera vegada la trajectòria d'aquest personatge.

Més informació: http://editorial.csic.es/publicaciones/libros/13361/978-84-00-10650-8/el-embajador-claver-diplomacia-y-conflicto-en-las-.html

Usted está aquí: Inicio Actualidad Noticias Nou volum de la col·lecció "Anejos del Anuario de Estudios Medievales"