Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

El jaciment de la Draga opta al II Premi Nacional d'Arqueologia de la Fundació Palarq

El jaciment de la Draga de Banyoles opta a guanyar el II Premi Nacional d’Arqueologia i Paleontologia que reparteix la Fundació Palarq. El 2020 ha fet 30 anys que es va descobrir aquest jaciment neolític, un dels més antics del nord-est peninsular. Compta amb més de 15.000 metres quadrats i l’estat de conservació dels elements orgànics és excepcional a causa de la seva exposició a l’aigua de l’estany. La Fundació Palarq reparteix 80.000 euros pel guanyador d’aquests premis per tal de finançar projectes de recerca arqueològica. A part del jaciment de la Draga hi ha 19 projectes més que opten a guanyar el premi. Un jurat internacional format per persones de l’àmbit científic i cultural decidiran el guanyador.

Les excavacions al jaciment de la Draga són coordinades pel Museu Arqueològic de Banyoles, la Institució Milà i Fontanals de Recerca en Humanitats del Consell Superior d’Investigacions Científiques (IMF-CSIC, Barcelona), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC). La natura i objectius diferenciats d’aquestes institucions permet realitzar un apropament més complert a tota la singularitat del jaciment, possibilitant la realització de diferents tasques de recerca, de formació de nous investigadors, de conservació de les restes i de difusió de les seves dades.

https://fundacionpalarq.com/item/la-draga-primeras-comunidades-neoliticas/

 

Usted está aquí: Inicio Actualidad Noticias El jaciment de la Draga opta al II Premi Nacional d'Arqueologia de la Fundació Palarq