Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

La medievalista Roser Salicrú i Lluch, nou membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC)

Roser Salicrú i Lluch, Científica Titular a la Institució Milà i Fontanals del Consell Superior d’Investigacions Científiques, ha estat escollida pel Ple de l’Institut d’Estudis Catalans nou membre numerari el passat mes de juny.

Doctora en Geografia i Història (medieval) per la Universitat de Barcelona (1996), actualment dirigeix el Departament de Ciències Històriques: Estudis Medievals, Història de la Ciència, Musicologia de la IMF-CSIC. El 2010 va substituir Maria Teresa Ferrer i Mallol com a coordinadora del grup de recerca «La Corona d’Aragó, l’Islam i el món mediterrani».
 
Ha col·laborat en nombrosos projectes de recerca internacionals i coordina, amb Eduardo Aznar, «Tripulaciones, armamentos, construcción naval y navegación en el Mediterráneo Medieval». Ha publicat les obres El tràfic de mercaderies a Barcelona segons la lleuda de Mediona; El sultanat de Granada i la Corona d’Aragó, 1410-1458; Esclaus i propietaris d’esclaus a la Catalunya del segle XV. L’assegurança contra fugues d’esclaus; Documents per a la història de Granada del regnat d’Alfons el Magnànim, i El sultanato nazarí de Granada, Génova y la Corona de Aragón en el siglo XV.
 
És autora d’una cinquantena d’articles i capítols de llibres; dirigeix la revista Anuario de Estudios Medievales (des del 2010), i pertany al comitè editorial de les revistes Acta Historica et Archaeologica Mediaevalia, SVMMA, Aragón en la Edad Media, Rivista Italiana di Studi Catalani, Espacio, Tiempo y Forma, Anales de la Universidad de Alicante i Miscelánea Medieval Murciana.
Institut d'Estudis Catalans

 

Usted está aquí: Inicio Actualidad Noticias La medievalista Roser Salicrú i Lluch, nou membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC)