Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

"Stella Splendens: 50 aniversario de la Semana de Música Antigua de Estella"

CAT / ESP

La Setmana de Música Antiga d'Estella-Lizarra (SMADE) celebra el 2019 el seu cinquantè aniversari amb l'edició d'un llibre que analitza la seva història. Stella Splendens. 50 aniversario de la Semana de Música Antigua de Estella aborda mig segle de música a Estella-Lizarra, des dels seus inicis el 1967 fins a l'actualitat, en uns concerts que durant alguns anys van transcórrer paral·lels a la Setmana d'Estudis Medievals celebrada a aquella mateixa ciutat, però que posteriorment van seguir el seu propi camí. Des del començament, aquest festival pioner a Espanya s'ha celebrat de forma gairebé ininterrompuda fins a l'actualitat, amb un parèntesi entre 1982 i 1987.

El llibre, coordinat per Mar García Goñi i publicat pel Govern de Navarra, inclou un pròleg a càrrec del director artístic de la SMADE, Íñigo Alberdi Amasorrain, i cinc articles signats per Román Felones Morrás, Maria Gembero-Ustárroz, Alberto González Lapuente, Manuel Horno Gracia, Xavier Vandamme i Jed Wentz. Cinc visions diferents i complementàries d'aquest festival sobre els seus començaments; l'evolució dels seus programes i el paper exercit pels intèrprets; l'entorn d'Estella-Lizarra i les seus del festival; o el repte que té la SMADE per interpretar el passat i créixer en el futur.

La contribució de la musicòloga de la Institució Milà i Fontanals, la Dra. Maria Gembero-Ustárroz, fixa la seva atenció en els començaments de les Setmanes de Música Antiga d'Estella, analitzant els precedents i els primers anys de la SMADE, entre 1967 i 1971, i descobrint les vicissituds dels primers concerts, en una època marcada per la tasca de Fernando Remacha, el seu ideòleg i organitzador, amb la participació d'investigadors i compositors destacats, com Higini Anglès, Peter E. Peacock, Josep Maria Llorens, Oscar Esplà i Jacques Chailley, i per grups emblemàtics, com l'Studio der Frühen Musik de Múnich.

____________

Referència bibliogràfica:

Mar García Goñi, (coord.), Iñigo Alberdi Amasorrain, Román Felones Morrás, María Gembero-Ustárroz, Alberto González Lapuente, Manuel Horno Gracia, Xavier Vandamme, Jed Wentz. Stella Splendens. 50 aniversario de la Semana de Música Antigua de Estella, Pamplona: Gobierno de Navarra, Departamento de Educacion y Cultura. Institucion Principe de Viana,  2019. ISBN: 978-84-235-3538-5Sol·licitar-ho a la biblioteca:  MF  M  78.03'01(460.16) STE

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca "Stella Splendens: 50 aniversario de la Semana de Música Antigua de Estella"