Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

"Gendered leadership in neo-liberal academia: more confusion and higher requirements, a new trap?"

CAT / ESP

L'exercici del lideratge per part de les dones en tots els àmbits socials i en molt diverses realitats és una de les temàtiques més rellevants en les agendes dels Estudis de Gènere. "The Time is Now. Feminist Leadership for a New Era. La hora del liderazgo feminista", és un llibre editat per Araceli Alonso i Teresa Langle de Pau, coordinadores de la Càtedra UNESCO sobre Gènere, Benestar i Cultura de Pau de la Universitat de Wisconsin-Madison, que aborda extensament aquest tema a través de 37 articles produïts per investigadors/es de diferents països i regions. Al volum se'ns convida a reflexionar sobre els reptes pendents per impulsar la participació de les dones en la creació i el desplegament d'estils de lideratges transformadors que aportin a un desenvolupament inclusiu, just i sostenible.

Les investigadores Celine Camus, de la Institució Milà i Fontanals, amb un contracte Marie Curie de la UE, i Ana M. González Ramos, de la Universitat Oberta de Catalunya, són les autores d'un dels capítols del llibre que presentem: "Gendered leadership in neo-liberal academia: more confusion and higher requirements, a new trap?". Aquest treball explora la situació de la dona en èpoques neoliberals i mostra les dificultats que experimenta la dona per exercir càrrecs de lideratge relacionats amb el treball en projectes transnacionals a Espanya. Els resultats suggereixen que la pressió creixent perquè els investigadors més joves es converteixen en líders afecta les dones i els homes de manera diferent.

  • El llibre es troba en accés obert a través de la Xarxa Global de Càtedres UNESCO en Gènere:

"The Time is Now. Feminist Leadership for a New Era. La hora del liderazgo feminista"

  • I la contribució de Camus i González Ramos també es troba a Digital.CSIC en accés obert:

"Gendered leadership in neo-liberal academia: more confusion and higher requirements, a new trap?"

___________

Referència bibliogràfica:

Camus, Celine, González Ramos, Ana Mª. "Gendered leadership in neo-liberal academia: more confusion and higher requirements, a new trap?". A: Alonso, Araceli; Langle de Paz Teresa (eds.). The Time Is Now. Feminist Leadership for a New Era (La hora del liderazgo feminista). Editat per Xarxa Global Càtedres UNESCO en Gènere, 2019, p. 229-237. ISBN 978-950-9379-50.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca "Gendered leadership in neo-liberal academia: more confusion and higher requirements, a new trap?"