Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

David R. M. Irving: "Music in Global Jesuit Missions, 1540-1773"

CAT / ESP

Els autors del volum "The Oxford Handbook of the Jesuits", editat per Ines G. Zupanov, que van desenvolupar les seves idees i eines intel·lectuals en diferents contextos acadèmics, pertanyen a quinze nacionalitats diferents. Des d'aquesta diversitat de perspectives, s'acosten a la història de la Companyia de Jesús. Una de les característiques importants, si no del tot úniques del llibre és que en el mateix volum es tracta alhora sobre la Vella i la Nova Societat, quan normalment se solen separar els dos períodes. Els capítols d’aquest volum pensen més enllà dels conceptes de continuïtat i discontinuïtat. Aquesta és la raó per la qual alguns capítols proposen un enfocament de llarga durada, mentre que d'altres se centren en cronologies més curtes.

A "Music in Global Jesuit Missions, 1540-1773", el musicòleg i Professor d'Investigació ICREA de la Institució Milà i Fontanals Dr. David R. M. Irving realitza una aproximació a la història de la Companyia de Jesús, fixant-se especialment en com aquesta, des de la seva fundació el 1540 fins a la seva supressió el 1773, va utilitzar la música d'una manera molt particular que la distingia d'altres ordes religiosos. La música era, principalment, un vehicle per a la difusió de la doctrina, per a la inculcació de la docència, i també per a la propaganda política sobre la societat.

Referència bibliogràfica:

Irving, David R. M. "Music in Global Jesuit Missions, 1540-1773". A: Zupanov, Ines G. (ed.). The Oxford Handbook of the Jesuits. New York : Oxford University Press, 2019, p. 598-634. ISBN 9780190639631.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca David R. M. Irving: "Music in Global Jesuit Missions, 1540-1773"