Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

Publicació del "Corpus Documentale Latinum Hispaniarum (CODOLHisp)"

CAT  /  ESP

Acaba de publicar-se la base de dades de consulta lèxica Corpus Documentale Latinum Hispaniarum (CODOLHisp).

La creació del CODOLHisp és el resultat de la col·laboració entre equips espanyols dedicats a la lexicografia llatina medieval. Aquests equips, treballant conjuntament, han posat en funcionament una plataforma d’accès comú a quatre bases de dades lèxiques de llatí medieval hispànic: Corpus Documentale Latinum Gallaeciae (CODOLGA), Corpus Documentale Latinum Cataloniae (CODOLCAT), Corpus Documentale Latinum Legionis (CODOL-LEG) i Corpus Documentale Latinum Valencie (CODOLVA).

El Corpus Documentale Latinum Cataloniae (CODOLCAT), una de les bases de dades lèxica del llatí medieval que estan en la base d'aquest projecte col·laboratiu, en aquest cas abastant els territoris del domini lingüístic del català, és desenvolupada per la Institució Milà i Fontanals del CSIC, amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona. Es tracta del portal de consulta del Glossarium Mediae Latinitatis Cataloniae, dirigit pel Dr. Pere J. Quetglas i coordinat per la Dra. Ana Gómez Rabal, que fou presentat públicament el març del 2012.

La publicació del CODOLHisp  és el colofó del projecte “Xarxa d’Excel·lència” (FFI2016-81889-REDT), finançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat mitjançant el seu Programa Estatal de Foment de la Investigació Científica i Tècnica d’Excel·lència. L’investigador principal del qual ha estat el Dr. Pere J. Quetglas, de la Universitat de Barcelona.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Publicació del "Corpus Documentale Latinum Hispaniarum (CODOLHisp)"