Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

"Contribución del Diario de Barcelona (1792-1850) a la investigación musicológica"

CAT / ESP

La música en el "Diario de Barcelona" (1792-1850): Prensa, sociedad y cultura cotidiana a principios de la Edad Contemporánea és un llibre editat per l'Editorial Calambur, que té al Dr. Oriol Brugarolas Bonet, historiador de la música i professor d'Història de l'Art a la Universitat de Barcelona, com a editor científic i responsable d'un buidatge que recull una selecció de més de cinc mil entrades d'aquest diari barceloní relacionades amb aspectes musicals de tota mena: des d'avisos de compravenda d'instruments o partitures, fins a programacions de concerts, anuncis de professors, copistes i constructors d'instruments, sense oblidar les crítiques musicals i els articles de reflexió musical. A més, per tal de contextualitzar el panorama musical i facilitar la comprensió de l'entorn cultural en què es va generar tota aquesta activitat musical, el llibre inclou també notícies referents a publicacions no musicals, impressors i llibreries, així com algunes notícies sobre invents, esdeveniments o curiositats del moment.

El Dr. Antonio Ezquerro Esteban, musicòleg de la Institució Milà i Fontanals del CSIC, és responsable del capítol "Contribución del Diario de Barcelona (1792-1850) a la investigación musicológica", on desenvolupa una anàlisi i contextualització del que representa aquesta ingent contribució per a l'actual investigació musicològica, i alhora n'extreu una sèrie de conclusions i intenta donar resposta als reptes plantejats.

Ressenya bibliogràfica:

Brugarolas Bonet, Oriol (2019): La música en el Diario de Barcelona, 1792-1850. Prensa, sociedad y cultura cotidiana a principios de la Edad Contemporánea. Calambur Editorial. 700 p. ISBN: 978-84-8359-466-7.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca "Contribución del Diario de Barcelona (1792-1850) a la investigación musicológica"