Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

Yolanda Aixelà-Cabré: "Ciudades, glocalización y patrimonio contestado: una historia de Bata y de Al-Hoceima, 1900-2019 (Guinea Ecuatorial y Marruecos)"

CAT / ESP

La Dra. Yolanda Aixelà-Cabré, antropóloga i investigadora a la Institució Milà i Fontanals, acaba de publicar "Ciudades, glocalización y patrimonio contestado: una historia de Bata y de Al-Hoceima, 1900-2019 (Guinea Ecuatorial y Marruecos)". Es tracta d'un volum on s'analitza el patrimoni "contestat", entès com a protesta en espais urbans emblemàtics. Aquest és un dels eixos sobre el qual es reconstrueix la història de dues ciutats que van estar en els marges de la colonització espanyola a l'Àfrica, Bata (Guinea Equatorial) i Al-Hoceima (Marroc).

Escrit des dels Estudis Postcolonials i Decolonials, l'autora recupera veus guineoecuatorianes i marroquines per confrontar-les amb les espanyoles i desmitificar així la retòrica dominant sobre les pràctiques colonials espanyoles a l'Àfrica.

L'estudi entrellaça històries locals amb històries nacionals en un marc d'Història Global que actualitza la centralitat glocal d'aquestes ciutats en termes d'apoderament ètnic-nacional fang i amazigh. El resultat és un apassionant puzle de memòries individuals i col·lectives que rebutja el segregacionisme racial i la racialització de les diferències culturals.
 
Referència bibliogràfica:
 
Aixelà-Cabré, Yolanda. Ciudades, glocalización y patrimonio contestado: una historia de Bata y de Al-Hoceima 1900-2019 (Guinea Ecuatorial y Marruecos). Barcelona : Edicions Bellaterra, 2019, 240 p. ISBN 978-84-7290-961-8.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Yolanda Aixelà-Cabré: "Ciudades, glocalización y patrimonio contestado: una historia de Bata y de Al-Hoceima, 1900-2019 (Guinea Ecuatorial y Marruecos)"