Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

"L’art du paraître apparences de l’humain, de la Préhistoire à nos jours"

CAT / ESP

"L’art du paraître: apparences de l’humain, de la Préhistoire à nos jours" és una publicació coordinada i coeditada per la investigadora contratada de la IMF Hala Alarashi, conjuntament amb la professora de la Université Nice Sophia Antipolis Rosa Maria Dessì. El volum recull les presentacions de la 40a edició dels Rencontres Internationales d’Archéologie et d’Histoire de Nice Côte d'Azur, organitzats l’octubre de 2019 per Alarashi i Dessi, on es féu present una reflexió col·lectiva sobre les múltiples formes de presentació, marcatge i posada en escena dels cossos en les cultures humanes a través de les edats, centrant-se en objectes, imatges i representacions.

Alarashi, a més de contribuir amb el capítol introductori, també participa en altres dos capítols. A "Similar but different. Displaying social roles of subadults in burials from the late Pre-Pottery Neolithic site of Ba`ja, Southern Jorda", Hala Alarashi, Marion Benz i Julia Gresky, comparen els rituals funeraris, l’aspecte dels cossos i els objectes de les sepultures per buscar motius d’aquestes diferències, i avaluar els rols socials atribuïts als subadults al jaciment neolític de Ba`ja.

A "Constructing identities in Neolithic times: the variscite ornaments of Gavà (Barcelona)", Hala Halarshi i l'investigador de la IMF Ferran Borrell Tena, fixen l'atenciò en les mines subterrànies de Gavà, les principals fonts de variscita explotades i distribuïdes a la conca mediterrània occidental durant el neolític mitjà, que aporten nova llum no només sobre els aspectes econòmics, sinó també sobre pràctiques rituals i simbòliques fins ara desconegudes, i on es presenten els resultats d’anàlisis tecnològiques, morfomètriques i estilístiques del conjunt de variscites, i també les dades antropològiques sobre individus enterrats en aquestes mines.

Un altre capítol del llibre, "Making bodies meaningful. The social presentation of the body", és responsabilitat de l'antropòleg de la IMF, Dr. Josep Martí Pérez, que posa l'atenció en la presentació social del cos, l’acte de mostrar el cos d’una manera conscient i voluntària davant d’una situació d’interacció social.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca "L’art du paraître apparences de l’humain, de la Préhistoire à nos jours"