Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

Silvia Valenzuela Lamas "Colonos, mestizaje y ritmos de cambio en la dieta cárnica en las colonias fenicias de Occidente"

CAT / ESP

"La alimentación en el mundo fenicio-púnico: producciones, procesos y consumos"  és un llibre de recent publicació que recull els continguts d'un col·loqui on un grup d'especialistes ha investigat aspectes molt diversos de l'alimentació, però dins d'un mateix marc cultural: el món fenici-púnic. Cada investigador participa en el volum des d'una perspectiva diferent.

Al capítol "Colonos, mestizaje y ritmos de cambio en la dieta cárnica en las colonias fenicias de Occidente" la investigadora de la IMF Silvia Valenzuela Lamas es fixa en l’alimentació com un dels elements principals de la identitat cultural. A l'article s'aborda el debat sobre el no consum de porcs per part de les comunitats fenícies i púniques, especialment a les colònies de la Mediterrània occidental, així com els canvis en el subministrament d'aliments en aquests assentaments al llarg del primer mil·lenni aC. Els resultats zooarqueològics indiquen que, fins a cert punt, la cuina local va influir en les poblacions fenici-púniques, tot i que els assentaments fenici-púnics tenen percentatges més baixos de restes de porcs, el que suggereix un cert grau de preservació de la identitat cultural original.

   Referència bibliogràfica:

Valenzuela Lamas, Sílvia. "Colonos, mestizaje y ritmos de cambio en la dieta cárnica en las colonias fenicias de Occidente". A: Gómez Bellard, Carlos; Pérez-Jordà, Guillem; Vendrell Betí, Alicia (coords.). La alimentación en el mundo fenicio-púnico: Producciones, procesos y consumos. Sevilla : Editorial Universidad de Sevilla, 2020, p. 129-141. ISBN 978-84-472-2932-12.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Silvia Valenzuela Lamas "Colonos, mestizaje y ritmos de cambio en la dieta cárnica en las colonias fenicias de Occidente"