Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

Dos nous volums de la col·lecció "Nueva Roma"

CAT / ESP

L'Editorial CSIC acaba de publicar dos nous volums, els números 51 i 52, de "Nueva Roma. Bibliotheca Graeca et Latina Aevi Posterioris", col·lecció dirigida per la Dra. Ana Gómez Rabal, investigadora de la IMF.

En el volum 51, Los circunceliones: fanatismo religioso y descontento social en el África tardorromana, Raúl Serrano Madroñal, de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat Complutense de Madrid, fixa la seva atenció en l'activitat dels anomenats "circuncelions", terme usat tradicionalment per la historiografia per delimitar un dispar conjunt d'heretges o cismàtics extremistes cristians de suposats orígens berbers, que van ser famosos per les seves accions violentes a l'Àfrica romana durant el segle IV i el començament del V. Es diu també que van ser un moviment social que va lluitar contra la injustícia.

En el volum 52, La Hispania tardoantigua y visigoda en las fuentes epistolares: antología y comentario, José Carlos Martín-Iglesias, catedràtic de Filologia Llatina de la Universitat de Salamanca, s'ocupa de les traduccions i comentaris filològics de l'obra, mentre que Pablo C. Díaz i Margarita Vallejo Girvés, catedràtics d'Història Antiga de la Universitat de Salamanca i de la Universitat d'Alcalá, respectivament, son els responsables de les introduccions històriques. Aquest volum reuneix una àmplia antologia comentada dels textos epistolars conservats dels segles V-VII de la península Ibèrica, un període essencial en el seu esdevenir històric, ja que comença amb la desintegració gradual de l'Imperi romà i l'entrada dels pobles bàrbars a Hispània i conclou amb els últims anys del regne visigot.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Dos nous volums de la col·lecció "Nueva Roma"