Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

Nova publicació: "Actualidad de la investigación arqueológica en España II (2019-2020)..."

CAT / ESP

El Ministeri de Cultura d'Espanya acaba de publicar en format digital el volum "Actualidad de la investigación arqueológica en España II (2019-2020): conferencias impartidas en el Museo Arqueológico Nacional", que recull les conferències impartides al Museo Arqueológico Nacional (MAN) durant el curs passat, presentant una selecció de projectes recents o en marxa que han suposat una aportació significativa al coneixement històric o la metodologia arqueològica.

En un dels capítols del llibre s'inclou un treball en el qual participen un grup destacat d'investigadors i arqueòlegs de la IMF: "Con pastores y ovejas en la vereda de la neolitización: una perspectiva integral de las evidencias arqueológicas de la cueva de Els Trocs (San Feliú de Veri/Bisaurri, Huesca)". Manuel Rojo-Guerra, Marta Moreno-García, Cristina Tejedor-Rodríguez, Héctor Arcusa-Magallón, Íñigo García-Martínez de Lagrán, Rafael Garrido-Pena, Sonia Díaz-Navarro, Leonor Peña-Chocarro, Guillém Pérez-Jordá, Carlos Pimenta, Alizé Hoffmann, Carlos Tornero, Juan Francisco Gibaja-Bao, Niccolò Mazzucco, Ignacio Clemente-Conte, Millán Mozota, Eneko Iriarte, Cristina Valdiosera, Malena Serrano, Jorge H. Calvo, Kurt W. Alt són els responsables d'aquesta contribució, que fixa la seva atenció en el projecte de recerca desenvolupat a la cova d'Els Trocs, convertit en un exemple de transdisciplinarietat. El jaciment és una cova amb activitat antròpica durant més de dos mil·lennis, des del Neolític antic (finals de la VI mil·lenni cal. BC) fins al Neolític final (finals de l'IV mil·lenni cal. BC). Les anàlisis efectuades amb les tècniques més modernes ofereixen una visió completa de l'existència d'aquests grups humans, i aporten llum sobre les peripècies vitals d'alguns dels individus que van ocupar la cova al llarg de dos amplis cicles d'ús.

Aquest capítol concret i la resta del llibre es poden consultar i descarregar des de l'enllaç ofert pel Museo Arqueológico Nacional (MAN)

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Nova publicació: "Actualidad de la investigación arqueológica en España II (2019-2020)..."