Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

Lola Josa & Mariano Lambea: Sebastián Durón (1660-1716). "Oigan qué dice el alma"

CAT / ESP

Sebastián Durón (1660-1716). "Oigan qué dice el alma"Tonos, villancicos y la misa a 8 sobre el "Dios te salve, María"La filòloga i professora de la Universitat de Barcelona Lola Josa i el musicòleg de la Institució Milà i Fontanals del CSIC Mariano Lambea són els responsables de l'edició crítica de «Sebastián Durón (1660-1716). "Oigan qué dice el alma": Tonos, villancicos y la misa a 8 sobre el "Dios te salve, María"», publicat per l'editorial Alpuerto. Aquest treball, que és l'aportació del Grup d'Investigació «Aula Música Poética» als actes de commemoració del III Centenari de la mort de l'organista, compositor i mestre de capella Sebastián Durón (1660-1716), consisteix en una antologia de cinquanta tons i nadales religiosos. Un dels objectius d'aquest volum és ampliar el coneixement sobre l'obra religiosa de Sebatián Durón, molt menys coneguda que el seu repertori escènic. Per realitzar l'anàlisi d'aquestes peces i per conèixer millor les seves intencions expressives i els seus recursos, es pren com a referència el 'Mapa Armónico Práctico', de Francesc Valls, teòric de la música i també avesat mestre de capella durant trenta anys. L'edició crítica segueix els estàndards més rigorosos utilitzats actualment, però, gràcies a la col·laboració del grup de recerca amb intèrprets especialitzats en aquest tipus de repertori, la seva intenció és eminentment pràctica, buscant la màxima claredat a l'hora que el músic pràctic actual transformi en sons les corresponents transcripcions. El llibre consta de dues parts: el volum imprès en paper, que recull la introducció, els textos de les diferents peces i les notes crítiques, i un CD en el qual s'inclou un document amb l'edició musical.

  • Referència bibliogràfica:

Josa, Lola; Lambea, Mariano (eds.). Sebastián Durón (1660-1716). "Oigan qué dice el alma": Tonos, villancicos y la misa a 8 sobre el "Dios te salve, María". Madrid: Editorial Alpuerto, 2020. Colección: Ediciones críticas. ISBN 978-84-381-0516-0.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Lola Josa & Mariano Lambea: Sebastián Durón (1660-1716). "Oigan qué dice el alma"