Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

"La Facultad de Medicina de Valencia: cinco siglos de historia"

CAT / ESP

"La Facultad de Medicina de Valencia: cinco siglos de historia", coordinat per Josep L. Barona Vilar i editat per Publicacions de la Universitat de València, és un volum que analitza i posa en valor les aportacions que aquesta institució ha fet en els diferents àmbits de formació, assistencial, d'investigació, i també pel que fa a la transferència de coneixement, en la seva contribució al desenvolupament de la nostra societat. El llibre recull i actualitza les investigacions més recents i recorre la tradició historicomèdica valenciana, els antecedents i fundació dels estudis de medicina, la seva evolució des del Renaixement i el Barroc, fins al convuls segle XX i la realitat actual, que mira al futur. Amb un disseny modern i visual, el llibre inclou semblances biogràfiques i requadres dedicats a institucions i personatges rellevants, intentant posar en valor el patrimoni històric i la seva importància per a la cultura, la ciència i la medicina actuals.

Entre les contribucions que inclou el llibre es troben dos capítols signats per l'investigador de la Institució Milà i Fontanals de Recerca en Humanitats (IMF-CSIC), el Dr. José Pardo-Tomàs. A 'Los espacios de la enseñanza' s'ocupa dels espais físics en què es va desenvolupar aquest ensenyament, demostrant com l'espai condiciona el coneixement que en ell es produeix, es transmet o es rep, i a 'Libros y lectores de medicina en Valencia' repassa la producció escrita dels professors i alumnes de la Facultat de Medicina valenciana durant els diversos períodes, marcats tant per l'evolució de l'Estudi General com pels avatars socials, econòmics i polítics de la ciutat i del Regne.

      Referència bibliogràfica:

Barona Vilar, Josep L. "La Facultad de Medicina de Valencia: cinco siglos de historia". València: Universitat de València, Servei de Publicacions, 2021. 384 p. ISBN 978-84-9133-348-7, 978-84-9133-349-4 (PDF).

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca "La Facultad de Medicina de Valencia: cinco siglos de historia"