Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

"To Be an African City Under an Oil Dictatorship: Conflictual Intersections Seen from Ethnicity and Race in Malabo and Bioko Island (Equatorial Guinea)"

CAT / ESP

"To Be an African City Under an Oil Dictatorship: Conflictual Intersections Seen from Ethnicity and Race in Malabo and Bioko Island (Equatorial Guinea)" és un treball de la Dra. Yolanda Aixelà, investigadora i antropòloga de la IMF, que s'inclou dins de la publicació "Africa and the Diaspora: Intersectionality and Interconnections". Aquest treball analitza la dictadura petrolera de Guinea Equatorial a través de les interseccions ètniques conflictives a Malabo i l’illa de Bioko, on la segregació ètnica, l’exclusió social i les distincions racials postcolonials són clarament visibles. Aquesta dictadura depredadora ha intentat legitimar l’incòmode poder centralitzat de l’illa mitjançant les transferències de població i l’homogeneïtzació ètnica, un procés que fa visibles les interseccions conflictives que sorgeixen entre les seves diversitats.

A més de la contribució de la Dra. Aixelà, el llibre presenta altres capítols que comparen, contrasten i compliquen les construccions identitàries a l’Àfrica i la Diàspora utilitzant les ciències socials, les arts del cinema, la moda, i les economies polítiques, per tal d'analitzar i ressaltar distincions sovint invisibles de la identitat africana i el resultat de les experiències viscudes. Es proporciona una discussió sobre el paper de la interseccionalitat en la comprensió d’Àfrica i la diàspora i de les intricades interconnexions entre la seva gent, els seus llocs, la seva història, el seu present i el seu futur. També es tracten qüestions relacionades amb estudis culturals, feministes, panafricans i postcolonials de disciplines tradicionals i interdisciplinàries, incloses les arts, les humanitats i les ciències socials.

Referència bibliogràfica:

Aixelà-Cabré Yolanda. 'To Be an African City Under an Oil Dictatorship: Conflictual Intersections Seen from Ethnicity and Race in Malabo and Bioko Island (Equatorial Guinea)'. In: Abidogun J.M., Recker S. (eds.) "Africa and the Diaspora: Intersectionality and Interconnections". 2021, Palgrave Macmillan, pp. 151-171. ISBN 978-3-030-73414-5. https://doi.org/10.1007/978-3-030-73415-2_9

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca "To Be an African City Under an Oil Dictatorship: Conflictual Intersections Seen from Ethnicity and Race in Malabo and Bioko Island (Equatorial Guinea)"