Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

"Hispanos en el mundo: emociones y desplazamientos históricos, viajes y migraciones"

CAT / ESP

"Hispanos en el mundo: emociones y desplazamientos históricos, viajes y migraciones" examina la imbricació entre l'emoció i el desplaçament dels hispans arreu del món en funció dels contextos sociopolítics i els moments vitals d'aquests. El volum reuneix aportacions des d'un variat espectre de disciplines, com els estudis literaris, culturals i de gènere, fins a l'antropologia i la sociologia, que analitzen aquesta imbricació. El llibre recull una gran gamma de mitjans -com la literatura, el cinema, les pàgines web, els blogs i les entrevistes- en què els hispans expressen les seves emocions respecte als seus viatges o experiències migratòries, però també als efectes a llarg termini de desplaçaments històrics en subjectes que se senten desplaçats o fora de lloc en el present.
 
Al capítol "Rise and Fall of the Spanish Colonial Dream in Africa: Former Civilian Colonists’ Emotions and their Gendered Experiences Facing African Voices", la Dra. Yolanda Aixelà-Cabré, investigadora de la IMF, aborda la colonització espanyola al Marroc i Guinea Equatorial a través de les experiències i emocions dels espanyols que van emigrar a aquests països. Les emocions dels somnis colonials van sorgir a les narracions dels informants espanyols a la recerca d’un paradís econòmic que, amb independències colonials, es va convertir en amargor i nostàlgia imperial. Aquestes narracions espanyoles s’enfronten a veus africanes per observar quina realitat tenia el paradís per als grups subalterns. El resultat de la comparació va ser impactant perquè algunes veus africanes recordaven amb nostàlgia el passat colonial, la qual cosa s'interpreta com una poderosa crítica als seus sistemes polítics actuals amb greus desigualtats.
_____________

    Referència bibliogràfica:

Aixelà-Cabré, Yolanda. "Rise and Fall of the Spanish Colonial Dream in Africa: Former Civilian Colonists’ Emotions and their Gendered Experiences Facing African Voices". A: Gallo González, Danae; Leuzinger, Mirjam; Dolle, Verena (eds.). Hispanos en el mundo: emociones y desplazamientos históricos, viajes y migraciones. Berlin/Boston: Walter de Gruyter, 2021, pp. 65-82. ISBN: 9783110727555, eISBN: 9783110727531. Disponible en accés obert i llicència Creative Commons 4.0 a: https://doi.org/10.1515/9783110727555-004.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca "Hispanos en el mundo: emociones y desplazamientos históricos, viajes y migraciones"