Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

‘Musicología en web. Patrimonio musical y Humanidades Digitales’, editat per María Gembero-Ustárroz i Emilio Ros-Fábregas

CAT / ESP

S'ha publicat el volum Musicología en web. Patrimonio musical y Humanidades Digitales (Kassel: Reichenberger, 2021), editat per María Gembero-Ustárroz i Emilio Ros-Fábregas, investigadors científics de la Institució Milà i Fontanals de Recerca en Humanitats (IMF-CSIC) de Barcelona. El llibre ofereix una reflexió sobre els canvis que la tecnologia i els recursos digitals han portat a la disciplina musicològica i en ell es tracten aspectes conceptuals, tecnològics i historiogràfics, així com estudis de cas en musicologia històrica i músiques de tradició oral. Conté 17 contribucions de 20 investigadors diferents, tant de l'àmbit de la Musicologia com d'altres disciplines humanístiques i tecnològiques, així com un ampli llistat de fonts i recursos digitals relacionats amb la temàtica tractada.
 
El volum inclou la contribució conjunta de María Gembero-Ustárroz i Emilio Ros-Fábregas, “Investigar sobre Musicología en la era digital” i contribucions individuals d'alguns investigadors de la IMF-CSIC: “Capacidad transformadora de las Humanidades Digitales en el ámbito de la Musicología: las plataformas digitales de la IMF-CSIC Fondo de Música Tradicional y Books of Hispanic Polyphony”, per Emilio Ros-Fábregas; “Mujeres en la plataforma digital Books of Hispanic Polyphony IMF-CSIC: el repertorio musical del monasterio de Santa Ana de Ávila en contexto (1500-1850)”, per María Gembero-Ustárroz; “Youtube y el International Music Score Library Project (IMSLP) en la interpretación musical histórica: un análisis preliminar”, per David R. M. Irving (professor d'investigació ICREA, IMF-CSIC).

Andrea Puentes-Blanco, professora de la Université Toulouse Jean Jaurès, que pròximament s'incorporarà com a científica titular a la IMF‑CSIC, és autora del capítol “El contrafactum en la música de tradición oral: aproximación a las melodías de romances en la era digital”, i Ascensión Mazuela-Anguita, professora de la Universidad de Granada i anteriorment investigadora contractada a la IMF-CSIC, del treball “Las grabaciones sonoras de Alan Lomax (1952-53) y el Fondo de Música Tradicional IMF-CSIC (1944-1956): vínculos entre colecciones en la era de las Humanidades Digitales”.

La presentació del llibre tindrà lloc, per videoconferència, el dimarts 22 de juny de 2021 a les 17:30 hores, amb la participació de responsables de Edition Reichenberger i dels editors. Las persones interessades resten invitades a assistir a través de l'enllaç: https://conectaha.csic.es/b/mar-f6x-5a4-fd5. Podeu accedir a la informació sobre la presentació del lllibre.

Es pot accedir a l'índex de continguts i obtenir més informació sobre el volum a través del següent enllaç: http://www.reichenberger.de/Pages/dem29.html

Referència bibliogràfica:

María Gembero-Ustárroz i Emilio Ros-Fábregas (eds.). Musicología en web. Patrimonio musical y Humanidades Digitales. Kassel: Reichenberger, 2021, xviii, 546 pp. Colección DeMusica 29. ISBN:  978-3-967280-14-2.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca ‘Musicología en web. Patrimonio musical y Humanidades Digitales’, editat per María Gembero-Ustárroz i Emilio Ros-Fábregas