Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

'Diplomacia y cultura política en la Península Ibérica: (siglos XI al XV)'

CAT / ESP

'Diplomacia y cultura política en la Península Ibérica: (siglos XI al XV)' és un nou treball on s'agrupen anàlisis de diversos especialistes en la matèria procedents de diversos països, que tenen per objectiu una comparació entre les pràctiques i formes diplomàtiques presents en els regnes hispans, enfront d'altres espais occidentals, comparant la cultura i formes polítiques presents per veure fins a quin punt s'imbricaven en un patrimoni comú típic de l'occident medieval, o bé formaven part d'una suposada especificitat hispana.

Entre les contribucions que es recullen al volum es troba la de la investigadora de la IMF, Dra Roser Salicrú i Lluch, que sota el títol de 'De rey (cristiano) a rey (musulmán). Cruces, préstamos e influencias en la correspondencia real directa entre la Corona de Aragón y los poderes islámicos del Mediterráneo bajomedieval', realitza una aproximació exploratòria de les característiques diplomàtiques que la documentació cancelleresca de la Corona d'Aragó va adoptar en la correspondència directa entre els seus monarques i els sobirans islàmics, per poder detectar els possibles trets diferencials i les seves singularitats respecte a la correspondència directa mantinguda entre els monarques cristians.
 
       Referència bibliogràfica:

Salicrú i Lluch, Roser.  'De rey (cristiano) a rey (musulmán). Cruces, préstamos e influencias en la correspondencia real directa entre la Corona de Aragón y los poderes islámicos del Mediterráneo bajomedieval'. A: Nieto Soria, José Manuel; Villarroel González, Oscar (eds.). Diplomacia y cultura política en la Península Ibérica: (siglos XI al XV), 2021, Sílex, pàgs. 129-172. ISBN 9788418388064.

 

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca 'Diplomacia y cultura política en la Península Ibérica: (siglos XI al XV)'