Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

"Horse and Rider in the late Viking Age. Equestrian burial in perspective"

CAT / ESP

"Horse and Rider in the late Viking Age. Equestrian burial in perspective" és un volum que recull les comunicacions d’una conferència d'Skanderborg, basades en el descobriment d'un enterrament eqüestre del segle X a Dinamarca. Un grup d'investigadors de diversos països analitzen els antecedents socials, polítics, culturals i religiosos d'aquest enterrament. Al volum es presenten els resultats de la conferència, descrivint l'excavació de l'enterrament i el seu contingut, amb els resultats d’una àmplia gamma d’anàlisis científiques. Els mètodes d’excavació i els procediments de documentació, les estratègies de mostreig i la conservació i preservació de les troballes, mostren nous enfocaments, que poden ser útils per tractar una tomba d'aquestes característiques en el futur.

Entre les contribucions del llibre podem trobar el capítol 'Wood, Seeds and Fruits, Phytoliths, Pollen and Non-pollen Palynomorphs of the Horse Burial of Fregerslev II' el qual és responsabilitat conjunta de la Dra. Marta Portillo, que treballa com a Investigadora Distinguida a la IMF, i de Welmoed A. Out, Renée Enevold, Peter H. Mikkelsen, Peter M. Jensen i Marianne Schwartz. Aquest treball es basa en estudis arqueobotànics multi-escalars d’aquest enterrament eqüestre de l’època vikinga a Dinamarca, datat a mitjan segle X, on les restes macrobotàniques conservades revelen la naturalesa dels béns sepulcrals i de l’equipament funerari del material vegetal.

______________________

     Referència bibliogràfica:

Welmoed A. Out, Renée Enevold, Peter H. Mikkelsen, Peter M. Jensen, Marta Portillo i Marianne Schwartz. "Wood, Seeds and Fruits, Phytoliths, Pollen and Non-pollen Palynomorphs of the Horse Burial of Fregerslev II". A: Horse and Rider in the late Viking Age. Equestrian burial in perspective, 2021, Aarhus: Aarhus University Press, pp. 61-82. ISBN 978-87-7184-998-1.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca "Horse and Rider in the late Viking Age. Equestrian burial in perspective"