Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

Reflexión y práctica lexicográfica en torno a un concepto cotidiano: «hambre» y «necesidad» en los textos del «Glossarium Mediae Latinitatis Cataloniae» y del «Corpus Documentale Latinum Cataloniae»

CAT / ESP

SISMEL - Edizioni del Galluzzo acaba de publicar un nou volum amb el titol de Nuevos estudios de latín medieval hispánico.

El llibre, que recull les Actes del "VII Congrés Internacional de Llatí Medieval Hispànic", inclou també una contribució de la investigadora i lingüista de la Institució Milà i Fontanals, la Dra. Ana Gómez Rabal: Reflexión y práctica lexicográfica en torno a un concepto cotidiano: «hambre» y «necesidad» en los textos del «Glossarium Mediae Latinitatis Cataloniae» y del «Corpus Documentale Latinum Cataloniae». En aquest treball, on es reconeixen les moltes possibilitats de la lexicografia digital, s'analitza la potencialitat del Glossarium Mediae Latinitatis Cataloniae (GMLC), que compta amb un corpus de treball digitalitzat, compost per més de 24.000 documents. A la contribució es planteja un exercici d’observació i reflexió amb les paraules referents al concepte de 'fam'. Amb la publicació de la base de dades lèxica anomenada Corpus Documentale Latinum Cataloniae (CODOLCAT), és a dir, el corpus digital de textos del glossari, convenientment reeditat, marcat i tractat, es permet al lector verificar l’ús d’aquests termes. Gràcies a la integració de les eines que s'ofereixen amb la publicació digital del glossari i el corpus lèxic, el lector tindrà recursos més àgils per accedir als textos medievals i per entendre’ls.

  • Referència bibliogràfica:
Gómez Rabal, Ana. "Reflexión y práctica lexicográfica en torno a un concepto cotidiano: «hambre» y «necesidad» en los textos del «Glossarium Mediae Latinitatis Cataloniae» y del «Corpus Documentale Latinum Cataloniae»". A: Codoñer, Carmen; Andrés Sanz, María Adelaida; Martín-Iglesias, José Carlos; Paniagua, David (eds.). Nuevos estudios de latín medieval hispánico. Firenze: Sismel - Edizioni del Galluzzo, 2021, págs. 509-519. ISBN 978-88-8450-972-7.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca Reflexión y práctica lexicográfica en torno a un concepto cotidiano: «hambre» y «necesidad» en los textos del «Glossarium Mediae Latinitatis Cataloniae» y del «Corpus Documentale Latinum Cataloniae»