Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar y mejorar tu experiencia de navegación. Más información

IMF

"Travelling Exhibitions and Wax Makers on the Move. Anatomies in Early 19th Century Barcelona"

CAP / ESP

'Ceroplastics. The Science of Wax' és un llibre que s'ocupa de l'art del modelatge de cera, amb un origen antic, des de l'època egípcia, grega i romana. Redescobert entre els segles XIII i XIV a Florència amb el culte dels exvots, amb l'arribada del neoclassicisme s'estén a un entorn més científic, amb l'estudi de l'anatomia normal i patològica, l'obstetrícia, la zoologia i la botànica. El volum s'inspira en els treballs desenvolupats al Congrés Internacional de Modelatge en Cera de juny de 2019 que va tenir lloc a la Universitat de Pàdua.

Els Drs. José Pardo-Tomás, de la Institució Milà i Fontanals, i Alfons Zarzoso són els responsables d'un dels capítols del llibre: "Travelling Exhibitions and Wax Makers on the Move. Anatomies in Early 19th Century Barcelona", on es destaca la presència important en alguns espais urbans d'Espanya des de l'últim terç del segle XVIII dels armaris o 'gabinets' de figures de cera. Els autors fixen la seva atenció en com les finalitats religiosa, social i científica de les escultures de cera i la seva exposició pública es van convertir alhora en una eina de comunicació i en un espai de sociabilitat urbana. Més concretament, consideren el cas de Barcelona durant un llarg període, des de finals del segle XVIII fins al segle XX, ocupant-se de l'anàlisi dels règims de l'exposició dels diferents gabinets itinerants que visitaven un espai urbà canviant. El capítol explora models i armaris anatòmics de cera de la Barcelona de principis del segle XIX.

_____________

Referència bibliogràfica:

'Travelling Exhibitions and Wax Makers on the Move. Anatomies in Early 19th Century Barcelona'. A: Fabio Zampieri, Roberta Ballestriero and Burke Owen, eds. Ceroplastics. The Science of Wax, Roma: L’Erma di Bretschneider, 2021: 31-40. ISBN: 9788891320278.

 

Usted está aquí: Inicio Servicios Biblioteca Noticias Noticias Biblioteca "Travelling Exhibitions and Wax Makers on the Move. Anatomies in Early 19th Century Barcelona"